BAZA ZA PUDER / FOUNDation primerBaza za puder je dugo bila privilegija isključivo profesionalnih šminkera, sada je postala dostupna svim kupcima i sve kozmetičke kuće su je uvrstile u stalni asortiman. Treba raskošno iskoristiti sve moći koje ovaj proizvod poseduje.

Neizostavan proizvod svakog nesesera.

Podloga ili baza za puder predstavlja prvi korak pre nanošenja pudera.

Njegova uloga jeste da kožu pripremi za tečni puder. Pripremanje kože se sastoji u zagladjivanju površine kože i formiranju barijere izmedju kože i pudera koja će dvostruko poboljšati sam proces šminkanja. Kožu će izravnati, ispraviti sve neravnine i sprečiti da koža nakon dužeg nošenja pudera deluje isušeno, beživotno i umorno. Baza, osim što kožu glača, ona takodje zadržava njenu prirodnu hidriranost. Nekada se može desiti da nakon višesatnog nošenja pudera, ten deluje dehidrirano, sivo i isušeno. To se dešava usled toga što puder matirajući ten „na duže staze“ kožu lica blokira u prirodnom procesu odavanja sebuma čime ten gubi blistavost u korist mat efekta koji puder garantuje. Ovo se naročito može desiti kada nakon par sati popravljamo šminku matiranjem T zone, nakon te popravke ten može delovati beživotno i veštački. Baza sprečava da tečni puder bude u direktnom kontaktu sa kožom i na taj način eliminiše tu mogućnost.

Baza za lice koja se nanese pre pudera multiplicira sva ona blagodetna svojstva koja puder sadrži. Produžava njegovo trajanje i postojanost. Bez obzira na kvalitet pudera, usled spoljnih uticaja kojima je koža izložena tokom dana, a i emotivnim pokretačima iznutra, koža nekada može burno da reaguje kod nagle promene temperature, visoke koncentracije duvanskog dima u vazduhu i sl. to sve narušava u velikoj meri postojanost i ujednačenost pudera. Baza sprečava da svi ti spoljni štetni uticaji dopru do same kože, a sprečava i da oni iznutra izbiju na površinu. Drži pod kontrolom kožu a puderu produžava trajanje i do šest puta.

Važno je imati u vidu da je većina baza napravljena na bazi voska i silikona što znači da ih koža ne apsorbuje i ne zapušava pore i samim time nemaju apsolutno nikakvu štetnu posledicu. Baza je tu da kožu održi hidriranom i zaglačanom dok puderu pruža odličan oslonac da koži pruži blistavost, zdrav i svež izgled koji će do šest puta duže trajati nego u slučaju kada se tečni puder nanosi bez baze.Treba iskoristiti ovu dvostruku prednost koju ovaj proizvod obezbedjuje i koži i samom procesu šminkanja. Ovaj proizvod je dekorativni proizvod koji graniči sa najkvalitetnijim proizvodima za negu jer usko saradjuje sa kožom i na polju nege i na polju dekorative.

Bazu za puder može koristiti svaki tip kože. Ukoliko tokom leta izbegavate da stavljate tečni puder ili nemate potrebu za većom korekcijom tena, a potrebna vam je mala korekcija da biste postigli blistav i ujednačen ten otkrivamo jedan trik, veličinu zrna graška tečnog pudera i baze za puder možete pomešati na nadlanici i nakon toga prstima naneti na lice, na taj način ćete povezati obe teksture pre same aplikacije i time uspeti da vrlo malom količinom postignete izuzetnu prirodnu blistavost i ujednačenost tena. Ovo je šminkerski trik koji osim što štedi proizvode, pruža zadivljujući efekat. Baza za puder je idealna za predeo oko očiju jer sprečava isušivanje i pojavu tamnih kolutova i sprečava da puder udje u sitne linije koje se nalaze u toj zoni najčešće. Korektor nekada nije ni potreban jer baza već uradi posao koji bi korektor nakon tečnog pudera trebalo da uradi.

Baza za puder se nanosi potezima od čela ka bradi i od ušiju prema centru lica (nosu) prateći prirodan rast sitnih dlačica na licu, time se sve dlačice, prostim okom teško vidljive, zagladjuju i izbegava se da lice nakon nanošenja tečnog pudera ima efekat „brašna“ na licu. Kada se baza nanese na lice sačeka se dva do tri minuta nakon čega se nanese tečni puder na uobičajen način: prstima, četkom, sundjerom u zavisnosti od navike koju u šminkanju imate. Baza je proizvod koji se smatra dvostrukim adutom u šminkanju. Kožu čuva, ujednačava i ravna, a puderu produžava svežinu, postojanost i trajnost bez mogućnosti da u toku dana oksidira ili nestane sa lica.

10 views0 comments
MAXFACTOR LOGO.jpg
guerlain-logo.png
pupa-logo-png-transparent.png
Bourjois-brand-Logo.png
collistar-logo-vector copy.png
Unknown copy.png
SHISEIDO copy.png
DEBORAH copy.png
trioplast logo(2).png